Fruktbudet svarar

Sent: 28. kesäkuuta 2007 11:14
Subject: VB: Chiquita
Importance: High

 
Hej Petter,
Återkommer till dig angånde ditt mail per den 8 juni. Vi har tagit lite tid på oss att svara, ber om ursäkt för det. Jag har försökt att nå dig per telefon, men lyckades inte.
Situationen med Chiquita i Colombia är mycket komplicerad.  Jag skulle vilja att en representant för Chiquita, Max Stenback, får kontakta dig och förklara det hela, skulle han kunna få ringa dig?
Önskar dig en härlig sommar!

Med vänlig hälsning

Jeanette

Ansv Kundservice och säljstöd                   

----

Fruktbudet är fegisar som försöker slå ifrån sig. Kanske har de gått på Chiquitas tal om "komplex situation". Jag tänker förstås låta Max ringa upp och försöka förklara, men sedan är det fortfarande Fruktbudet som ska ställas till svars. Det här är nämligen ett experiment där jag tänkte låta de förhatliga marknadskrafterna verka. Logiken skulle då vara färre kunder -> ekonomiskt kännbart för Chiquita -> ändrat beteende. Den kanske i det här fallet funkar bättre än påtalad orättvisa -> dåligt samvete hos Chiquita -> ändrat beteende.

Kesäkuuta betyder förresten juni. Max har inte ringt ännu, men Jeanette har fått mitt nummer i alla fall.

Andra bloggar om: , kravmärkning


Petter äntrar scenen!

Martin har upplåtit plats även åt mig, jag kickar igång med min kamp mot smutsiga bananer på jobbet. Det börjar med att jag spontant mejlar fruktbudet.

Skickat: den 8 juni 2007 09:55
Till:
[email protected]
Ämne: Chiquita

Hej!


Jag jobbar åt TeliaSonera och vi får era fruktkorgar några gånger i veckan. Just nu är frukten slut men vad jag minns så är det Chiquitabananer i korgen. Jag mejlar faktiskt för att be er tänka om där. Chiquita är ett ondsint företag som länge utnyttjat sina plantagearbetare under inhumana förhållanden. Senast i dagens DN står det om flera fall av anklagelse för mord utförda för företagets räkning.

Nu föreställer jag mig inte att mitt mejl ska ändra det här. Jag är medveten om att inte bara Telia som företag, men även era andra kunder måste ryta till. Men min förhoppning är förstås är att ni ska ändra er självmant och köpa kravmärkta bananer istället. Sedan skicka ut ett pressmeddelande om att "nu byter vi leverantör av etiska skäl, varje korg blir 5 kronor dyrare, hoppas ni fortfarande vill utnyttja vår service".


Vad tror ni om detta? Jag vill gärna ha ett välunderbyggt svar.


Ha en fantastisk helg,
Petter Skoglund


Andra bloggar om: , kravmärkning


Stockholmare med framtidstro

I ett inlägg i SvD menar några Stockholmscenterpartister att det är bara när vi har framtidstro som vi kommer våga bygga spektakulära byggnader i vår stad. Det är i sådana lägen man inte längre kan hålla på någon retorisk medvetenhet om sina repliker utan bara vill skrika, "Ja, men ni kan ju tro det."

Vet dom vad detta handlar om?

Dom tar upp Globen som exempel och det är riktigt bra, håller jag med om. Det ligger vid Gullmarsplan. Ett annat exempel som kom upp vid frukostbordet är Turning Torso. Väldigt vacker byggnad som ligger i Västra Hamnen. Badringen är inget bra exempel, för det, i alla sina fyravåningar och 110m i diameter planeras "smack in the middle of" Riddarfjärden.

Brevväxling med Kristina.

Andra bloggar om: ,

Svar till Thord (och Kristina)


Hej Thord!

Tack för ditt svar som jag var upplysande och vars argumentationsdel jag till fullo håller med om. Ett kallbadhus i riddarfjärden vore förnämligt! Vill du komplettera ditt svar med varför ni anser att det bör vara fyra våningar högt och inrymma ett hotell? Det är nämligen här jag tror kärnan i problematiken ligger.

mvh
Martin

Andra bloggar om: ,

Svar från Thord (?)

Hej Martin! Tack för ditt mail! Kristina har bett mig att besvara dig.

Det föreslagna kallbadhuset i Riddarfjärden väcker många åsikter. Vi är väl medvetna om att det inte är okontroversiellt att föreslå en byggnation av detta slag på denna plats.

Det är emellertid viktigt att understryka att exploateringsnämnden bara har tagit ett första steg för att över huvud taget pröva idén. Beslutet innebär en markanvisning av en viss vattenyta, det vill säga att de som vill bygga har givits förtur att förhandla med staden om detta område. Exploateringskontoret ska nu utreda projektet vidare. Något annat beslut är inte fattat ännu.

Så vad avser tidplan befinner vi oss nu i det allra första skedet av processen. Nästa steg i processen är att stadsbyggnadsnämnden i höst fattar beslut om en start-PM för projektet. Därefter vidtar en program- respektive planremiss i en samverkansprocess mellan exploateringsnämnden och stadsbyggnadsnämnden. Först därefter fattas genomförande- och detaljplanebeslut. Enligt en översiktlig tidplan kan alltså projektet, om det tillstyrks, vara genomfört till 2009.

Det är med andra ord ännu inte klart om, hur och var ett eventuellt kallbadhus kommer att byggas. Den processen är bara precis påbörjad. Det finns självfallet en mängd argument att väga in beträffande projektets utseende och placering, vilket också kommer att ske under resans lopp.

Samtidigt tycker vi moderater att det är viktigt att med detta beslut visa på en öppenhet för nya och okonventionella projekt. Självklart måste vi värna om Stockholms miljö- och kulturvärden, men vi är övertygade om att det går att förena det med ett Stockholm som utvecklas i takt med sin samtid och som väcker internationell uppmärksamhet. En av de mest positiva aspekterna av kallbadhusprojektet är just att det visar på Stockholm som vattenstad - att kunna bada i ett utomhusbad mitt inne i en storstad är faktiskt helt unikt.

Med vänlig hälsning,

Thord Swedenhammar

Andra bloggar om: ,

Badringen

Till Kristina Axén-Olin:

Hej Kristina,

Jag vill uttrycka min oro över Badringen. Visst ser den mysig från Storkyrkan, men vill man uppleva riddarfjärden, från Norrmälarstrand tex, då är det ett vidunder. Jag tycker inte den ska byggas i Riddarfjärden och inget annat heller, för den delen.

För mig och många andra blir badringen en valfråga, oavsett vad du gjort och kommer att göra för vår stad. Det riskerar att få almproportioner och det vore synd. Den som står bakom Badringen kommer inte få min röst.
Jag delar din vision för Stockholm och vill se en förtätad stad och kan tänka mig avkall på vissa andra saker. Men inte till priset av det som utgör själen av Stockholm. Du borde även var varsam med parkerna. Dom flesta är tråkiga och fula, men det är ändå känsligt. Bygg riktiga parker av dom istället med tex Malmö som förebild.

Med vänlig hälsning,
Martin

Andra bloggar om: ,